I helgen deltok hele 115 klubber på Oslo Skifestival! 

Til tross for restriksjoner og unntakstilstander var det stor interesse for å delta i OBOS Oslo Skifestival i år! På lørdagen fikk de yngre deltakerne prøve seg, mens det på søndag var klart for konkurranser i aldersklassene 17 til 19/20. På lørdag var det 116 klubber representert fra rundt om i landet. På søndag var det hele 115 klubber med utøvere på startstreken.

Tidligere år har det vært nærmere 2500 startere i løpet av lørdagen, i år var antallet 1302 løpere som konkurrerte i øvelser mellom 2, 3 og 5 kilometer. Nedgangen skyldes smitteverntiltakene som gjør det utfordrende å ha mange til start. På søndag gjennomførte 270 gutter og 193 jenter, hvilket utgjør totalt 463 utøvere. 

– Det er morsomt å se at så mange tar turen til OBOS Oslo Skifestival for å måle krefter mot sine jevnaldrende fra hele landet. Noen hadde ikke gått skirenn på 22 måneder, så dette var nok svært etterlengtet for mange, sier rennleder Jarle Haugland.

Stafettene avlyst på søndag

- Søndagen var helt annerledes enn den bruker å være ettersom vi ikke har de store stafettene med over 200 lag med tre deltagere på hvert lag i de yngste miksklassene, men det var en jevn og god gjennomføring og vi unngikk sammenstimling av publikum og utøvere, sier leder i Høybråten og Stovner langrenn, Stian Breen.

HSIL håper at OBOS Oslo Skifestival etter å ha vært pandemiavlyst i fjor og pålagt store restriksjoner i år kan gjennomføres som normalt igjen neste år.

– Vi har veldig lyst til å kunne arrangere stafettene igjen. Vi vet at mange unge skiløpere synes det er stor stas å gå sammen med hundrevis av andre, sier Breen.